«Aν θέλετε τα παιδιά σας να είναι έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια.

Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι περισσότερο έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια.»
(Άλμπερτ Αϊνστάιν)


Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2018-2019






Το σχολείο μας 3ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα 2018 ,πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο χρονικό διάστημα από 8 έως και 21 Οκτωβρίου 2018, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και γονέων με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. 
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσεις που οργανώνεται από εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση προγραμματισμού στις χώρες τους , ως Πρέσβεις της Εβδομάδας Προγραμματισμού. 



Δραστηριότητες  προγραμματισμού χωρίς τη χρήση υπολογιστή

Υλοποιούνται  βιωματικές δραστηριότητες προσέγγισης βασικών αρχών δομημένου προγραμματισμού όπως η ακολουθία, η επιλογή και η επανάληψη. Με τη δημιουργία επιτραπέζιων παιχνιδιών και  φύλλων εργασίας κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης συμβόλων, αντικειμένων και εικόνων, γίνεται προσπάθεια τα παιδιά να διδαχθούν βασικές έννοιες προγραμματισμού με παιγνιώδη τρόπο  καθώς ο προγραμματισμός Η/Υ δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης της αλγοριθμικής σκέψης και έχει ιδιαίτερο ρόλο στο πλαίσιο της παιδαγωγικής προσέγγισης επί μέρους γνωστικών αντικειμένων  (Φεσάκης, Γ., Γουλή, Ε., & Μαυρουδή Ε. ,2010). Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει  τις εξής  υποενότητες: 1.Παιχνίδια κατεύθυνσης 2. Παιχνίδια κωδικοποίησης 3.Δημιουργία μυστικού  κώδικα με κωδικοποίηση των λατινικών συμβόλων και ακολούθως κωδικοποίηση  λέξεων  ενός παραμυθιού και των ονομάτων μας 4.Κωδικοποίηση εικόνων  του παραμυθιού  με σχήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου